Її бренд Vyshyvanka by Vita Kin став відомим у всьому світі. Дизайнерка й фотограф Віта Кін відома на рідній землі, шанують її і за кордоном.

Про українку, котра вдихнула в вишиванку нове життя, пишуть світові модні глянці, а її сукні припадають до смаку першій леді Марині Порошенко, знаменитій телеведучій Ксенії Собчак, консультанту японського Vogue Анні Делло Руссо, музі Дольче Габбана Джованні Баттальї. Так, дружина українського президента обрала вбрання від Віти Кін для святкувань річниці Хрещення Русі у липні цього року. Також пані Марина з'явилася на обкладинці українського журналу ELLE у червоній вишиванці від дизайнерки. А російська телеведуча Ксенія Собчак одягла вишиванку від Віти Кін на церемонію нагородження фестивалю «Кінотавр», про що заздалегідь повідомила у своєму твітері і чим спровокувала неоднозначну реакцію серед російських шанувальників.

Вишиванки Віта Кін

Ім'я українки Віти Кін все частіше згадується на сторінках провідних тематичних видань. Приміром, Harper's Bazaar відзначив: дизайнерка набула культового статусу. Підтримав таку оцінку й The Telegraph, охрестивши її марку «хітом цьогорічного літа». Біблія модників Vogue написала: українські національні орнаменти й раніше з'являлися на топових подіумах, але тепер, коли увага світової спільноти зосереджена на нашій країні, всі дізналися, кому саме належать етнічні мотиви. А редактор Playing Fashion Роберт Міщенко з'яву Віти серед вітчизняних дизайнерів вважає феноменом. «Давно стежу за її особистим стилем, який вирізняється з-поміж того, що можна побачити в Києві», – коментує він для преси. Він організував зйомку для модельєрки та написав про неї у своєму українсько-американському виданні.

Ось що розповідає про себе 44-річна дизайнерка про створення свого бренду: – Мені порадили замість розпорошуватися на багатьох речах сконцентруватися на чомусь одному, але справді важливому для тебе. Тоді спитала себе: «Що може бути тією єдиною річчю, яку люди по всьому світі купуватимуть нарозхват, мов гарячі пиріжки?». Мені подобаються орнаменти, тож виникла ідея шити кофти. Придбала найкращий італійський кашемір і взялася до роботи. У процесі познайомилася з людиною, яка дивовижно вишивала — і так з'явився задум із вишиванками. Якраз передзвонили з фабрики, там сталася прикрість: мої яскраві речі випадково пофарбували в чорне. Забрала, викинула, не влаштовувала жодних скандалів. Просто забула про ці кофти, а свою ідею адаптувала для іншого. В Україні напрочуд якісний льон, а для самої вишивки використовую високоякісні нитки з Німеччини — ось мій секрет успіху.

вишиванка Віта Кін

Свої роботи дизайнерка продає через «Інстаграм». Сторінки у соціальній мережі їй вистачило, аби відчути, що таке успіх. Нині ж клієнткам доводиться чекати по кілька тижнів на бажану вишиванку, яка до того ж коштує понад тисячу фунтів. Попри цю популярність, дизайнерка заявляє, що не має амбіцій створювати модну імперію, названу своїм іменем. Їй цілком комфортно творити у нинішніх умовах, а все, чого потребує, – лише часу для створення нових зразків одягу. До того, як стати відомою талановитою дизайнеркою, жінка працювала у сфері рекламної та модної фотографії.

На фешн-ринок вона увірвалася два роки тому, та вже утримує там міцні позиції. У різноманітних рейтингах Віту визнають однією з найстильніших дівчат, однією з найпопулярніших дизайнерів у мережі тощо. Та найголовніше, як зазначає сама мисткиня, мати змогу творити у комфорті й спокої, не перетворювати роботу на «конвеєр» та отримувати натхнення від своєї діяльності.

Щиро раді успіхам української дизайнерки, ми бажаємо, щоб побільше людей мали фінансовий стан, який дасть змогу придбати її унікальні роботи! А тим, кому це поки що не вдається, радимо не засмучуватися, адже ви знаєте місце, де за демократичною ціною можна купити дуже великий асортимент вишиванок - наш сайт :)